Yhteisöstä syntyi yritys – Fambitionin tarina

Kun innostuneita ihmisiä törmäytetään ja mukana on sopiva ripaus sattumaa, ideoista voi syntyä liiketoimintaa.

Näin kävi myös meillä Mothers in Business MiB -verkostossa, jossa jäseniä kannustetaan kohtaamisiin ja ajatusten vaihtoon. Kun lokakuussa 2015 Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö haki uusia yhdessä tekemisen tapoja kasvun luomiseksi Suomeen, osallistuimme MiB-tiimillä Teot ratkaisevat -ideahakuun. Ideamme oli selvä ja verkostosta kuullun tarpeen mukainen: hahmottelimme tulevaisuuden, jossa perheystävällisyys ei ole vain kaunis ajatus vaan käytännön tekoja työpaikoilla.

Visiomme vakuutti raadin, ja pääsimme keväällä 2016 pilotoimaan MiB Akatemiaa, jossa perhevapaalta palaavien työntekijöiden työnantajia haastettiin huomioimaan palaajien potentiaali. Kokeiluun osallistuneet yritykset saivat palaavien työntekijöiden osaamisen tehokäyttöön ja työntekijät pääsivät tekemään mielekkäitä töitä. Aika hyvä tilanne kaikille osapuolille!

Kokemustemme ja yhdistyksen kannustamana perustimme syksyllä 2016 Fambitionin, jonka sydämen asia on auttaa työnantajia ja yhteiskuntaa luomaan perheystävällisyydestä kilpailukykyä. Yrityksenä meidät tekee ainutlaatuiseksi yhdessä tekemisen tausta: MiB ry on Fambitionin suurin omistaja. Läheinen yhteistyö MiBin kanssa auttaa meitä ymmärtämään tämän päivän vanhempien toiveita sekä todellisuutta työn ja perheen yhdistämisestä, ja välittämään ne työnantajille.

Olemme ylpeitä MiBistä, joka on jo 2 000 jäsenensä tuella nostanut uran ja perheen tasapainon positiivisella ja energisellä tavalla osaksi yhteiskunnallista keskustelua. MiB ajaa rohkeasti pienten lasten äitien ja perheiden asiaa. Me Fambitionissa keskitymme perheellisiin työntekijöihin – niin naisiin kuin miehiinkin – sekä heidän työnantajiinsa. Nyt on meidän vuoromme laittaa hyvä kiertämään ja jatkaa vallankumousta! Olemme koonneet monipuolisen huipputiimin ja virittäneet verkostot, joiden avulla voimme auttaa työnantajia toteuttamaan ja viestimään perhemyönteiset arvonsa.

Kuten MiB, Fambition on odotettu, rakastettu ja loputtoman energinen. Jatkamme valtavalla innostuksella MiBin, Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön sekä monien muiden kumppaneiden tukemana työnantajien perheystävällisyyden edistämistä käytännön työelämässä. Perheellisen työnantaja, tule mukaan valmistautumaan kanssamme tulevaisuuden työelämään!

Kirjoittaja: Emma Tullila,
Fambitionin myyntistrategi, Mothers in Business -verkoston perustaja ja puheenjohtaja vuosina 2015–2016