Mikä on Isähaasteen arvo?

Fambitionin mahdollistama Isähaaste on lähtenyt hienosti liikkeelle! Fambitionin uusin projekti, Isähaaste, haluaa tuoda työnantajat yhteen kehittämään työpaikan isäyställisyyttä. Isähaaste ei ole kevyt sometempaus, vaan jotain parempaa.

Keskellä kesälomia haasteeseen tarttui ohjelmistoyritys Eatech. Seuraavat työnantajat ovat jo nimien julkistamista vaille valmiit aloittamaan kehitystyön.

Suuri kiitos hyvästä alusta lähtee Isähaasteen aloittajille: Tekniikan akateemiset TEK, Siili Solutions sekä Knowit ovat ymmärtäneet Isähaasteen arvon aivan ensimmäisinä ja antaneet uskottavuutta yhteiselle asialle.

Mikä Isähaasteen arvo on? Mitä TEK, Siili ja Knowit ymmärsivät?

Idean alkuperäiset isät ovat HR-ammattilainen Mike Arvela, TEKin viestijä Aku Karjalainen, Isyyspakkaus-bloggaaja Tommi Koivisto ja  HR-vaikuttaja Juho Toivola. He pyysivät Fambitionilta vetoapua toiveeseensa innostaa työnantajia isäystävällisyydestä.

Idean neljälle isille oli kuitenkin selvää heti alusta lähtien, että haasteen vastaanottaminen ei saa olla pelkkä “olemme mukana tärkeässä asiassa” -leima. He puhuivat manifestista, sitoutumisesta, aidosta muutoksesta.

Tästä syystä emme luoneet Isähaasteesta helppoa ja halpaa, unelmankevyttä Twitter-tempausta tai yksinkertaista “tägää kaverisi” -#somehaaste’tta.

Isähaasteeseen tarttuvien työnantajien pitää todella miettiä, missä oma työyhteisö, ylintä johtoa myöden, menee isäystävällisyyden kanssa: mikä on hyvin ja mitä voisi parantaa.

Arviointityössä tulee apuun Fambitionin asiantuntijatiimi

Isähaasteeseen tarttuminen saattaa tuntua jännittävältä. Meitäkin jännitti! Fambitionissa on yhteiskunnallisen yrityksen selkeitä tuntomerkkejä, joten meitä pyydetään useinkin mukaan erilaisiin projekteihin, joissa on vahva yleisen hyvän motiivi.

Rajanvetoa täytyy tehdä. Meille mielekkäissä projekteissa tulee yhdistyä hyvä aatepohja ja yhteiskunnallisuus – ja samaan aikaan tekemisen täytyy olla meille kannattavaa liiketoimintaa.

Toivomme, että Isähaaste antaa näitä molempia – kannattavuutta ja yhteiskunnallisuutta – myös jokaiselle työnantajalle, joka siihen tarttuu. Me tiedämme jo, että perheystävällisyyden kehittäminen tekee hyvää liiketoiminnalle. Kun työpaikkasi tarttuu Isähaasteeseen, sinäkin opit sen nopeasti.

Kiinnostuitko isäystävällisen kulttuurin ja käytäntöjen kehittämisestä? Helpoin tapa päästä kevyesti kiinni isäystävällisyyteen on ilmoittautua ja saapua Isähaasteen kick-offiin 30.8. Helsingin Ruoholahteen! (Ilmoittaudu TÄÄLLÄ) Voit myös suoraan tarttua haasteeseen!

Lue blogisarjaamme “Mitä on isäystävällisyys?” tai tutustu mukana olevien tarinoihin: Siili, TEK,Knowit, ja Eatech.

Kirjoittaja Julia Isoniemi on Fambitionin viestintästrategi.