Läheisen kuolema ja suru - töissä

Läheisen kuolema ja suru töissä -verkkokurssi työpaikoille

Työnantajille, esihenkilöille ja muille työyhteisön hyvinvoinnista vastaaville suunnattu verkkokurssi antaa toimintamalleja ja työkaluja tilanteisiin, joissa työntekijän läheinen kuolee. Surevan työkaverin kohtaaminen ja tukeminen on työntekijäkokemuksen kriittinen hetki, johon vain harvassa organisaatiossa on toistaiseksi varauduttu.

Läheisen kuoleman kokenut tarvitsee tukea, empatiaa ja joustoa – myös työpaikallaan. Vuosittain kymmenet tuhannet suomalaiset menettävät läheisensä ennenaikaisesti.

Läheisen kuolema ja suru töissä -verkkokurssi perustuu asiantuntijatietoon ja kokemusasiantuntijoiden kokemuksiin, ja se on tehty yhteistyössä suomalaisten surujärjestöjen kanssa. Kurssi on täysin ainutlaatuinen ja ensimmäinen tähän tarkoitukseen tehty.

Verkkokurssin tavoite ja sisältö

Kurssi toimii tukena esihenkilölle työntekijän läheisen kuoleman ja surun kohtaamisessa, mutta antaa myös valmiudet ennakoivaan suunnitteluun esimerkiksi HR:lle.

  • Kurssilla käydään läpi surun olemusta ja annetaan konkreettisia ohjeita surevan ihmisen kohtaamiseen ja tukemiseen työpaikalla.
  • Kurssi kattaa surun tukemisen eri vaiheet menetyksen hetkestä työhön paluuseen asti.
  • Kurssi antaa myös työkaluja työyhteisön tukemiseen surun käsittelyssä.
  • Kurssi sisältää valmiiksi sanoitettuja malleja eri tilanteisiin sekä helppokäyttöiset muistilistat.
Esihenkilölle, jonka työntekijää suru kohtaa
HR:lle ja työyhteisön edustajalle
Konkreettinen ohjeistus ja toimintamalli surevan ihmisen kohtaamiseen ja töihinpaluun tukemiseen työpaikalla ennakoivasti tai akuutissa tilanteessa. Kurssi antaa edellytykset rakentaa työpaikalla ennakoivasti kriisi- tai toimintasuunnitelman.
Kurssi sisältää tulostettavat muistilistat, joita voidaan hyödyntää laajemmin organisaatiossa.

Kurssin rakenne

Yhteensä kurssin läpikäymiseen menee noin 1,5 tuntia. Tehtävät ja kysymykset on suunniteltu niin, että ne myös auttavat sinua viemään oppimaasi käytäntöön. Voit jakaa kurssin myös itse 4 osaan esimerkiksi työviikon aikana läpikäytäväksi. Halutessasi voit palata omassa työssä onnistumisen kannalta tärkeisiin kohtiin/aiheisiin. Kurssin sisältö on käytettävissä kolmen kuukauden ajan, mutta kurssilta lataamiasi dokumentteja pystyt hyödyntämään myös jatkossa.

Huom. Jos haluat jatkaa kurssin käyttöä yli 3 kuukautta, ole meihin yhteydessä sähköpostitse: info@fambition.fi.

Verkkokurssin ostaminen

Kurssin hinta on 109€ + alv 24% ja kurssin sisältö on käytettävissä kolmen kuukauden ajan. Verkkokurssin tuotoilla tuetaan surujärjestöjen arvokasta työtä. Jokaisesta ostetusta kurssista 35€ menee surujärjestöjen Surevan kohtaaminen -toimintaan.

Kurssin voi ostaa helposti:

Läheisen kuolema ja suru töissä -verkkokurssin toteuttajat

Verkkokurssin on koonnut työntekijäkokemuksen asiantuntijayritys Fambition yhdessä surujärjestöjen yhteisen Surevan kohtaaminen -hankkeen kanssa. Ostamalla kurssin tuet myös surujärjestöjen arvokasta työtä. Jokaisesta ostetusta kurssista 35€ menee surujärjestöjen Surevan kohtaaminen -toimintaan.

Kurssi antaa arvokasta tietoa ja konkreettisia neuvoja menetyksen kohdanneen työntekijän kohtaamiseen ja käytännön asioiden hoitamiseen.

Erityisesti pidän valmiiksi sanoitetuista malleista tilanteeseen, jolloin oikeiden sanojen löytäminen tuntuu hyvin vaikealta ellei mahdottomalta.

Materiaali herättelee miettimään ns. akuuttitilanteen jälkeistäkin aikaa.
Arvokas materiaali kaikille työnantajille.

Merja Roponen, Konsultti ja partneri, Paju Consulting

Ota yhteyttä

Linda Rautanen
0505708790