Start-up ja perhe: mahdoton yhtälö?

Tämä on blogisarja aiheesta “Aikaan ja paikkaan sitomaton työ”. Osa 1/2: Miten yhdistetään päivätyö, perhe ja start-up?

Aikaan ja paikkaan liittyvät joustot ovat työn ja muun elämän yhteensovittamisen ytimessä. Me Fambitionissa olemme luoneet tiimillemme työskentelymallin, joka perustuu lähes rajattomalle joustavuudelle. Ensimmäisessä blogikirjoituksessani kerron, miten teknologia, työkalut ja uudenlaiset työskentelymallit ovat auttaneet Fambition-tiimiä onnistumaan.

Seitsemän naista, joilla kaikilla on myös päivätyö tai alle vuoden ikäinen vauva kotona ja jotka asuvat kolmella eri paikkakunnalla, päättivät yhdessä luoda jotain uutta. Kuviossa mukana kymmenen lasta, kaksi lisää tulossa, päiväkodit, harrastukset, sairastelut, yövalvomiset. Millä ajalla start-up-yrittäjyyttä tehdään?

Illalla, aamulla, ruokatunnilla, etäpäivänä, päiväuniaikaan, bussissa, sunnuntaina – milloin ja missä vain kukin ehtii.

Tämä ei olisi mahdollista ilman täydellisesti joustavaa, aikaan ja paikkaan sitomatonta työskentelyä. Itselleni tämä on tarkoittanut jyrkkää oppimiskäyrää ja epämukavuusalueelle sukeltamista (kysykää tiimiltä!).

Puolessa vuodessa sanavarastooni on ilmaantunut joukko uusia termejä, kuten sprinttipalaveri, product backlog, sprint backlog ja retrospektiivi. Nykyään kertoilen jo täysin luontevasti, että me Fambitionissa teemme töitä agiilisti eli ketterästi ja virtuaalisesti erilaisia alustoja hyödyntäen:

  • Työskentelemme kahden viikon sprinteissä tehokkaasti ja kurinalaisesti mutta joustavasti.
  • Sprinttien tehtävät priorisoidaan ja delegoidaan ja niitä seurataan projektinhallintajärjestelmässä Trellossa.
  • Keskustelua käydään tiimin sisäisen viestinnän kanavassa Slackissä 24/7, kukin vähän omassa rytmissään.
  • Kaikki materiaalit ovat tallennettuna Google Drivella jokaisen saatavilla ja muokattavissa.
  • Isommat jutut työstetään yhdessä Drivella etänä parin tunnin tiiviinä rutistuksina.
  • Itsestään selvää on, että palavereihin ainakin joku osallistuu etäyhteydellä.

Mikään tästä ei tietenkään olisi mahdollista ilman oikeaa teknologiaa ja työkaluja sekä ennen kaikkea ikioman agiilin projektivelhomme Johannan huikeaa osaamista työskentelymme mahdollistajana.

Johanna jaksaa muistuttaa, että kaikki tämä ole mitään uutta taivaan alla. Mutta itselleni – ja uskallan väittää että vielä monelle muullekin – se on juuri sitä. Erilaisia työkaluja ja teknologiaa hyödyntämällä sekä ennen kaikkea uudenlaista työskentelykulttuuria luomalla joustava työskentely on kuitenkin mahdollista millä tahansa työpaikalla.

Jos se toimii meillä, se toimii teilläkin. Tulevaisuuden työelämä on jo täällä.

P.S. Vaatii joustava työelämä muutakin, esimerkiksi oikeanlaista kulttuuria. Siitä lisää blogitekstini seuraavassa osassa!

Kirjoittanut Laura Hannola, Fambitionin oma työelämävisionääri.