Isähaaste palkitaan Miehen työ 2019 -palkinnolla
[vc_row][vc_column][vc_column_text]Tasa-arvoasiain neuvottelukunta (TANE) myöntää Miehen työ 2019 -palkinnon Isähaasteelle isien työn ja perheen yhteensovittamisen edistämisestä asenteisiin ja työelämän käytäntöihin vaikuttamalla.
Vuoden alussa päättynyt Isähaaste haastoi työnantajia kehittämään kulttuuriaan ja käytäntöjään isien työn ja perheen yhteensovittamisen helpottamiseksi. Isähaaste lähti neljän isän – Mike Arvelan, Aku Karjalaisen, Tommi Koiviston ja Juho Toivolan – ideasta ja sen toteutti Fambition yhdessä Tekniikan akateemiset TEKin, Siili Solutionsin ja Knowitin kanssa. Haasteeseen osallistui myös 11 muuta työnantajaa, joita yhdisti näkemys siitä, että hyvässä työpaikassa isien ei oleteta priorisoivan työtä perhe-elämän kustannuksella. Sen sijaan perheystävällisellä työkulttuurilla ja isäystävällisellä johtamisella voidaan tukea isien työn ja perheen yhteensovittamista, ja näin edistää sekä miesten että naisten tasa-arvoa työelämässä.
Tasa-arvoasiain neuvottelukunta päätti tänä vuonna jakaa Miehen työ -palkinnon nimenomaan taholle tai henkilölle, joka on aktiivisesti edistänyt työn ja perheen yhteensovittamista.
”Isähaaste vastaa hyvin tähän palkintoperusteeseen. On hienoa, että idea haasteeseen on lähtenyt isiltä itseltään. Haasteessa tuotiin myös hyvin esiin se, että sukupuolten tasa-arvon edistäminen ei ole nollasummapeliä, vaan isien työn ja perheen yhteensovittamisen tukeminen edistää sekä miesten että naisten tasa-arvoa työelämässä ja vanhemmuudessa”, kuvailee palkinnon luovuttava tasa-arvoasiain neuvottelukunnan Miesjaoston puheenjohtaja Jirka Hakala.
“On suuri kunnia saada tämä tunnustus Isähaasteelle! Olemme todella tyytyväisiä ja iloisia, että onnistuimme tuomaan viestin esille niin, että se herätti paitsi yleistä keskustelua isyyden ja työn yhteensovittamisesta, myös työnantajat pohtimaan omia vaikutusmahdollisuuksiaan. Lainsäädäntöön tarvitaan muutoksia esimerkiksi perhevapaiden osalta. Sen lisäksi muutos voi ja sen pitää tapahtua myös asenteissa ja työpaikkojen käytännöissä. Jatkamme työtämme näiden teemojen parissa entistä suuremmalla motivaatiolla!” sanoo työntekijäkokemuksen asiantuntija Linda Rautanen Fambitionista.
Tasa-arvoasiain neuvottelukunta (TANE) on parlamentaarinen neuvottelukunta, jonka tavoitteena on edistää sukupuolten tasa-arvoa yhteiskunnassa. TANE tekee yhteistyötä poliittisten päättäjien, viranomaisten, järjestöjen ja muiden yhteisöjen kanssa, ja sillä on neuvoa-antava rooli valtionhallinnossa.
Miehen työ -palkinto on jaettu vuodesta 1998 alkaen henkilölle tai taholle, joka on työllään tai muilla ansioillaan edistänyt sukupuolten tasa-arvon toteutumista erityisesti miehiin ja poikiin liittyen ja purkanut kapeita sukupuolinormeja. Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan Miesjaoston esityksestä myönnettävä palkinto jaetaan tänä vuonna 21. kerran.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]