Case Päijät-Hämeen hyvinvointialue:

Tiimin työnohjaus ja kehittämisprojekti Workplace Big Five -työpersoonallisuustyökalua hyödyntäen

Asiakkaamme

Pitkäaikainen asiakkaamme Päijät-Hämeen hyvinvointialue järjestää päijäthämäläisten julkiset sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen palvelut työllistäen noin 7600 sote- ja pelastustoimen ammattilaista.

Olemme työskennelleet Päijät-Hämeen hyvinvointialueen kanssa aikaisemmin useampien eri projektien merkeissä, joista esimerkiksi työntekijäkokemuksen kehittämisen kumppanuus ja esihenkilöiden verkkokurssi johtamisen tueksi.

Lähtötilanne

Henkilöstöjohtaja Erja Saari otti meihin yhteyttä, kun yksi organisaation tiimeistä tarvitsi ulkopuolista tukea ja ohjausta tiimin toiminnan sekä yhteistyön kehittämisessä.

Tämän tiimin kehittämis- ja työnohjauskokonaisuuden tavoitteena oli tuoda ymmärrystä ja työkaluja ryhmäytymisen ja johtamisen tueksi sekä tuoda selkeyttä tiimiläisten työhön ja tukea oman työn hallintaan. 

Ratkaisu

Fambition fasilitoima kokonaisuus sisälsi kolme osaa, joista ensimmäinen oli kaikkien tiimiläisten haastattelut. Haastatteluissa pyrimme syvällisesti ymmärtämään nykytilannetta ja koettuja mahdollisia kipupisteitä kunkin tiimiläisen omasta näkökulmasta.

Toisessa vaiheessa työstimme haastatteluista kokonaiskuvan muodostamisen kautta tunnistettuja teemoja ja kipupisteitä koko tiimin yhteisessä työpajassa. Työpajassa muodostettiin tiimille yhteinen tiekartta ja konkreettiset askeleet eteenpäin.

Kolmannessa vaiheessa vahvistettiin tiimiläisten itsetuntemusta ja keskinäistä ymmärrystä Workplace Big Five -työpersoonallisuuskartoituksella. Henkilökohtaisen työpersoonallisuus- ja toimintatapaprofiililin kautta lisääntyvä itsetuntemus ja omien vahvuuksien tunnistaminen antavat tukea työhön ja kuormituksen hallintaan. Tiimiprofiilin kautta lisääntyvä keskinäinen ymmärrys helpottaa yhteistyötä ja yhdessä toimimista arjessa.

Kokemus ja palaute

Tiimi piti erityisesti Workplace Big Five -analyysista ja tehtävästä, jossa visualisoitiin toiminnallisin menetelmin tiimiläisten keskinäisiä eroja ja yhtäläisyyksiä sekä tiimin monimuotoisuutta. Tiimin esihenkilön kokemuksen mukaan projekti vahvisti tiimin yhtenäisyyttä ja auttoi heitä syventämään keskustelua.